Stella de Swart geeft armoede een stem, een gezicht

stella go girl award nominatie

Allereerst wil ik iedereen bedanken voor alle felicitaties, leuke berichten en vooral het stemmen op mijn nominatie voor de You Go Girl Award 2022. Samen met Chanel Matil Lodik (expert diversiteit & inclusie) en Henriette Wijnen (expert ongewenst gedrag aanpakken) hadden wij de meeste stemmen. Hoe gaaf is dat? De jury koos Chanel Matil Lodik als winnaar. Afgelopen week heeft Chanel vol trots de You Go Girl Award 2022 in ontvangst mogen nemen. 

Voor mij zijn de complimenten natuurlijk hartstikke leuk om te lezen. Deze berichten moedigen mij aan om zichtbaar te blijven. 
Stella de Swart geeft armoede een stem, een gezicht. Ze maakt mensen bewust van armoede op een heel toegankelijke manier. Ze brengt armoede consequent en consistent onder de aandacht van degenen die het moeten weten. Ze maakt het taboe dat erop ligt bespreekbaar. Ze is strijdbaar, uitdagend en oplossend. Ze geeft hoopgevend eerlijk praktisch en verrijkend advies aan iedereen die armoede wil helpen bestrijden. Vertelt mooi en vol passie haar verhaal, heel inspirerend’

‘Ze deelt haar verhaal hoe ze uit de armoede is gekomen op radio, tv en in de bladen en in podcasts.’

‘Ik heb Stella horen spreken op het congres Mens Centraal. Daar heeft ze veel impact gehad op overheidsmedewerkers met haar krachtige persoonlijke verhaal over armoede.’

‘Stella doorbreekt het taboe op armoede ze laat zien dat we allemaal mensen zijn die zomaar in ontzettende narigheid terecht kunnen komen……. En er ook weer uit kunnen komen’


Het is vooral een cadeau om te lezen dat ik gezien word. Armoede wil ik daarom ook nu en in de toekomst een stem blijven geven. Niemand mag armoede in Nederland accepteren of armoede normaal vinden. Door mijn stem te laten horen is armoede zichtbaar. Zo wil ik het verschil maken, inspireren en de harten van mensen raken. Ik wil mensen, bedrijven en organisaties vertellen over armoede, eenzaamheid maar ook over innerlijke rijkdom. 

Om gezien te worden moet je zichtbaar zijn, daarom benut ik elke kans om met mijn expertise naar buiten te treden en blijf ik lezingen geven met als doel verbinding maken tussen mensen met talenten, het sociale domein, het bedrijfsleven, overheid en gemeente. Door mijn talenten in te zetten wil ik een bruggenbouwer en spreekbuis zijn voor die mensen die in armoede leven. Misschien kan ik ook jou inspireren met de podcast ‘schatarm’. Deze podcast is samen opgenomen met Tim Doornewaard. Ook Tonie Broekhuijsen, Yvonne Liew-On, Ralf Embrechts en Erik van Erp doen mee! Op Spotify vind je zes edities van deze interessante serie ‘schatarm’.  

Onze talenten zijn juist in deze tijd hard nodig. Gelukkig zijn er in Nederland veel mensen die hun handen uit de mouwen steken. Mariska Komproe en Ralf Embrechts zijn voorbeelden van mensen die het verschil maken en inspireren. Beiden weten hoe je op een goede manier het bedrijfsleven kunt koppelen aan financieel kwetsbare mensen en zo armoede kan verzachten. Mariska en Ralf helpen met hun organisaties anderen hun talenten in te zetten om zo uit de armoede te ontsnappen.
Mariska Komproe is oprichtster van Talentcoach.nl  Zestien jaar geleden is zij gedurende haar masteronderzoek in contact gekomen met de voedselbank in Amsterdam. ‘Hoe kan het dat wij in zo’n rijk land als Nederland een voedselbank hebben?’ vroeg zij zich toen oprecht af. Deze vraag bleef haar bezighouden en daarom startte zij het project: Talentcoach.nl.  ‘Lef op de arbeidsmarkt’ is een van haar meest succesvolle coaching programma’s. Ook ik heb dit traject gevolgd. Een echte eye-opener, waar ik nog elke dag de vruchten van pluk. Vorige week donderdag was ik bij ASR tijdens een afsluiting van het event ‘Lef op de arbeidsmark’ om mijn boek ‘Armoede krijg je gratis’ te overhandigen. Hier luisterde ik vol belangstelling naar de verhalen van de mensen die hun pitch deden na afloop van het traject ‘Lef op de arbeidsmarkt’. Zelf stond ik in 2018 ook zenuwachtig op een kistje. Ik mocht hier mijn verhaal delen en vertelde ook hoe lastig ik het vond om mijn pitch te houden. Vooral omdat ik de tekst niet uit mijn hoofd kende. Wel kon ik vanuit mijn hart spreken. Mijn pitch was een succes. Nu spreek ik als professioneel spreker via zijspreekt tegen betaling voor volle zalen met meer dan 300 mensen. Wat een verandering! 

Hoe deel jij jouw talenten en expertise om een verschil te maken? Ik ben benieuwd. Laat je het mij weten? Samen kunnen we elkaar in positieve zin versterken en de wereld een stukje mooier maken….
Toon lef en durf  te leven!

Big Hug Ciao Stella

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp