Reviews

Op deze pagina kun je een review achterlaten. Uiteraard kan dat ook bij bijv. Bol.com Je gebruikersnaam wordt bij je review getoond. Je e-mailadres niet. Alle reviews worden gecheckt voor plaatsing dus spamtekst heeft geen zin. Deze worden verwijderd voor plaatsing. (For our foreign visitors from Russia or China; each nonsense review will be deleted without reading)

Review
5/5

Tweegesprek tijdens ons online-event over schulden en burgers in problemen

Annemarie Ruesink - communicatieadviseur Raad voor Rechtsbijstand - Januari 2023

Het gezamenlijk optreden van Sarah Sylbing en Stella de Swart is zeer goed ontvangen. Het tweegesprek tijdens ons online-event over schulden en burgers in problemen tussen de documentairemaakster en de ervaringsdeskundige paste precies in het traject van burgergerichte dienstverlening dat wij voorstaan. We zijn erg tevreden!

5/5

Keynote speaker op het congres ‘Mens Centraal'

Mireille van Twuijver - Onderzoekscoördinator Mens Centraal, Dienst Publiek en Communicatie, Ministerie van algemene zaken - Januari 2023

Stella de Swart was keynote speaker op het congres ‘Mens Centraal. Vertrekpunt voor communicatie en dienstverlening’, dat in september 2022 plaatsvond. Doelgroep van het congres was: overheidsmedewerkers, die het contact van burgers met de overheid optimaal willen laten aansluiten op de belevingswereld van burgers. Stella heeft de zaal meegenomen in hoe zij in armoede terecht is gekomen en hoe zij vanaf dat moment het contact met de overheid heeft ervaren. Dat deed ze op een heel open, kwetsbare en eerlijke manier. Haar verhaal heeft veel deelnemers aan het congres geraakt en doen inzien dat je van het ene moment op het andere niet meer zelfredzaam kan worden. Maar ook heeft ze de deelnemers aan het denken gezet over wat zij nodig had gehad van de overheid in termen van empathie en regeldruk. We zijn Stella hier zeer erkentelijk voor!

5/5

Programma Ondernemer Centraal

Mirjam Stoffer - Beleidsmedewerker Ondernemen en Schulden Gemeente Utrecht - Januari 2023

Stella de Swart heeft tijdens ons programma Ondernemer Centraal in samenwerking Vechtclub XL haar verhaal verteld. Wat kan een mens toch veel meemaken en toch de draad weer zo goed oppakken. Dit heeft de aanwezige deelnemers echt geraakt en doen inzien dat je als mens toch tegenslagen kunt hebben, maar met doorzettingsvermogen weer door kunt gaan. Ik heb Stella leren kennen als een betrokken vrouw met veel passie. Een echte expert op het gebied van armoede, schulden en ernstige geldnood. 

5/5

Je boek leest gemakkelijk

Huib Klamer - November 2022

Vorige week zaterdag spraken we elkaar op de conferentie in Amersfoort over armoede.

Je gaf me toen je boek.
Ik heb het inmiddels gelezen. Je boek leest gemakkelijk (met veel boeken is dat wel anders), want vlot geschreven. Een vlot geschreven, inspirerend boek dat goed inzicht geeft in een leefsituatie van armoede die mij behoorlijk onbekend is.

Hoopgevend, positief (bij alle tegenslagen), zonder rancune naar instanties. 
Positief want je probeert steeds de ander te begrijpen. En je zoekt steeds naar kansen en zet door. 
Ik denk dat hulpverleners, ja iedereen, kunnen leren van je boek, het perspectief dat je geeft hoe het is te leven in armoede, en vooral ook hoe moeilijk de hulpverlening is geregeld.
Een grote kracht van jou is ook je dat je heel sociaal vaardig bent. 

Dat lees ik in je hele boek (en merkte ik ook al in het korte contact dat we hadden). Dat is een grote kwaliteit die je hebt ingezet en ook verder heeft gebracht.  Ik wens je veel goed toe op je verdere weg.

5/5

We kunnen nog veel van haar leren...

Jacomien Burgs - November 2022

Tijdens een netwerkbijeenkomst over Armoede en Schulden, georganiseerd door de gemeenten op Noord – en Zuid Beveland, heeft Stella ons een kijkje gegeven in haar persoonlijke leven. Met haar boeiende en openhartige verhaal heeft zij ons duidelijk gemaakt dat echt iedereen in een situatie kan belanden waarin je van minimum uitkering rond moet komen. Zij heeft ons laten inzien wat het met je doet als je bij diverse instanties aan moet kloppen om hulp te vragen, wat deze situatie doet met je eigenwaarde en hoe je moet knokken om er weer uit te komen. Een verhaal dat de aanwezigen, die voornamelijk werkzaam zijn in het Sociaal Domein, waardevolle informatie en nieuwe inzichten heeft verschaft. We kunnen nog veel van haar leren…

4.7/5

armoedebeleid 2018-2022

Eden den Drijver - November 2022

In oktober 2022 heeft Stella haar verhaal gedeeld met onze maatschappelijke partners in het kader van de evaluatie van het armoedebeleid 2018-2022 en het delen van de eerste nieuwe speerpunten van het nieuwe armoedebeleid 2022-2025. Ik heb Stella ervaren als een goede sparringspartner en iemand die haar werk doet met passie en bezieling. Ze heeft heel veel waardevolle informatie met mij gedeeld en meerdere keren ruimte gemaakt om even met mij te bellen. Haar verhaal sloot mooi aan op dat van ons en was voor veel partners erg herkenbaar. Heel fijn dat Stella als ervaringsdeskundige haar ervaringen kon delen om ons als gemeente beter inzicht te geven in waar onze inwoners in armoede zoal tegenaan lopen.

Eden den Drijver
Adviseur Armoede & Participatie

Gemeente Moerdijk

4.6/5

pay-it-forward

"C"/bekend bij Stella - Oktober 2022

Ik heb genoten tijdens het lezen, complimenten daarvoor. Ik heb geleerd, gereflecteerd, bevestigingen gekregen, en nieuwe inzichten opgedaan. Dit helpt mij als mens om verder te komen, en ik denk voor iedereen die de moeite neemt om het te lezen, dat dit ook geldt.

Daarnaast, ik ben zelfs grote voorstander van “pay-it-forward”, of “café en attente” zoals wij het in Frankrijk noemen, als een bijzonder voorbeeld ervan. Daarom sprak mij ook erg aan het feit dat ik een ander boek cadeau kon geven toen ik er zelf eentje bestelde. Mooi voorbeeld van sociaal ondernemen, iets dat mij aan het hart ligt. Ik hoop van harte dat je iemand blij, en hoopvol, heb kunnen maken hiermee. In mijn ogen zou elke nieuwe onderneming deze principe moeten hanteren. Zo krijg je alle stakeholders, en de maatschappij, op een hogere niveau (win-win-win).

5/5

Ontbijt voor inwoners van Papendrecht

Margriet Broere - Oktober 2022

In oktober 2022 heeft de gemeente Papendrecht een ontbijt georganiseerd voor inwoners van Papendrecht die moeite hebben om rond te komen met hun geld in deze tijden van (energie)crisis.
Stella heeft haar verhaalt verteld en de reactie van de inwoners waren emotioneel. Het besef dat de inwoners niet alleen zijn in hun verhaal steunt hun. Ze voelen zich gezien.Ik heb verder Stella leren kennen als een vrouw met passie voor haar vak en altijd bezig met het helpen van mensen.
Ik kan Stella zeker aanbevelen als spreker en het organiseren van bijeenkomsten met het thema : Bestaanszekerheid.

5/5

Mens Centraal

Mireille van Twuijver - Oktober 2022

Stella de Swart was keynotespeaker op het congres ‘Mens Centraal. Vertrekpunt voor communicatie en dienstverlening’, dat in september 2022 plaatsvond. Doelgroep van het congres waren overheidsmedewerkers die het contact van burgers met de overheid optimaal willen laten aansluiten op de belevingswereld van burgers. Stella heeft de zaal meegenomen in hoe zij in armoede terecht is gekomen, en hoe zij vanaf dat moment het contact met de overheid heeft ervaren. Dat deed ze op een hele open, kwetsbare en eerlijke manier. Haar verhaal heeft veel deelnemers aan het congres geraakt en doen inzien dat je van het ene moment op het andere niet meer zelfredzaam kan worden. Maar ook heeft ze de deelnemers aan het denken gezet over wat zij nodig had gehad van de overheid in termen van empathie en regeldruk. We zijn Stella hier zeer erkentelijk voor!

Mireille van Twuijver

Onderzoekscoordinator Mens Centraal  /Dienst Publiek en Communicatie/ Ministerie van Algemene Zaken

4/5

Bewonderenswaardig

bruinvdkruk - Februari 2022

Met veel, interesse het boek van en over Stella gelezen. Bewonderenswaardig hoe zij telkens weer de veerkracht en het optimisme vandaan haalt om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Zij heeft veel kwaliteiten en het is jammer dat die niet voldoende naar boven zijn komen drijven zodat zij weer een goed betaalde baan kon krijgen. De negatieve recensies zijn vaak van mensen, die zeggen: “eigen schuld, dikke bult”, maar zoals Stella in haar boek ook zegt: het kan iedereen overkomen. Niet altijd lopen de zaken zoals je zou willen maar belangrijk is dan hoe je er mee omgaat. Veel mensen kunnen een voorbeeld nemen aan haar houding. Zij blijft een trotse vrouw, die de problemen met de buitenwereld heeft gedeeld. Weinig mensen durven dat. Omdat ik zelf mensen begeleid, die veel financiële zorgen hebben, vond ik het boek zeker de moeite waard. Het is echt een boek uit de praktijk!

Met vr.gr.Bruin van der Kruk

5/5

Aanrader

Marijke - Februari 2022

Dit boek verteld het verhaal waarvan de meeste mensen denken dat het hen nooit zal overkomen, maar laat juist zien dat het iedereen kan overkomen. Eenmaal in het web van schulden en armoede blijkt het een bureaucratisch doolhof te zijn om er uit te komen. Ik hoop dat het Stella lukt om met haar verhaal de beleidsmakers te laten inzien dat het systeem veel efficiënter en beter kan.

5/5

Een eer om erbij te mogen zijn

Katinka de Boer - November 2021

Dit boek verteld het verhaal waarvan de meeste mensen denken dat het hen nooit zal overkomen, maar laat juist zien dat het iedereen kan overkomen. Eenmaal in het web van schulden en armoede blijkt het een bureaucratisch doolhof te zijn om er uit te komen. Ik hoop dat het Stella lukt om met haar verhaal de beleidsmakers te laten inzien dat het systeem veel efficiënter en beter kan.