Nieuwsbrief Maart

HLF8 Stella
Afgelopen maanden is mijn boek ‘Armoede krijg je gratis‘ zeer goed ontvangen. Daar ben ik blij om en heel trots op. De erkenning dat armoede niet iets is waar je om vraagt betekent veel voor mij. Hier word ik echt blij van. Helemaal toen ik vorige week woensdag werd gevraagd om aan tafel deel te nemen aan een gesprek over armoede in de talkshow HLF8 van Johnny de Mol op SBS. Heb jij deze uitzending ook gezien? Ben je nieuwsgierig naar mijn tv debuut? Je kunt hier de uitzending terugkijken. Aan tafel zitten bij deze talkshow was echt geweldig om mee te maken. Helaas kan ik van erkenning alleen niet leven samen met mijn twee kinderen. 

Als spreker en ervaringsdeskundige ben ik de afgelopen jaren vaak uitgenodigd door het Koninklijk Huis, gemeenten, schuldhulpverleners, universiteiten, hogescholen, banken en andere organisaties. Tijdens deze bijeenkomsten vertelde ik een eerlijk verhaal over armoede aan mensen en organisaties die zich professioneel bemoeien met armoede. Dat heb ik altijd eervol gevonden. Na afloop van zo’n dag, middag of avond werd ik meestal beloond met een prachtige bos bloemen of VVV- bon. De kosten voor de treinreis mocht ik zelf betalen. De meesten die op zo’n dag, middag of avond aanwezig waren (Koningin Máxima, Carola Schouten, directieleden van het Nibud, wethouders en beleidsmakers) krijgen maandelijks een goed salaris uitgekeerd. Ik krijg een uitkering. Een vast bedrag per maand dat nu niet genoeg is om samen met mijn kinderen van te leven. Dat wringt.
Ook ik moet en wil heel graag mijn eigen salaris verdienen en wil de armoede van mij afschudden. Ik wil handvatten geven en mensen en organisaties inspireren om armoede in Nederland te stoppen. Daarom heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Voor niks gaat de zon op. Mijn kennis is vanaf nu niet meer gratis te verkrijgen. Armoede krijg je gratis, maar Stella niet meer! Vanuit mijn eigen ervaringen van overleven naar leven kan ik vertellen wat mij sterk gemaakt heeft en wat nodig is om uit de armoede te komen. 

Ook ik wil beloond worden om mensen uit te leggen wat armoede betekent, net zoals al die andere aanwezigen hiervoor beloond worden. Simpel gezegd: Als ondernemer moet ook ik facturen gaan sturen. Als spreker, armoedecoach en raadgever over armoede wil ik beloond worden voor het werk dat ik dagen, middagen en avonden doe. Ik ben geen hulpverlener maar een hoop-verlener: een deskundige met veel levens- en werkervaring! Ik wil raken en geraakt worden, maar vooral inspireren. Om uit de armoede te ontsnappen is meer dan alleen geld nodig. Armoede kan iedereen overkomen, maar kan ook voorkomen worden! Hoe? Dat vertel ik je graag.  

Wat kun jij voor mij doen? Wil jij een kritisch en eerlijk verhaal over armoede in Nederland? Wil jij dat ik als spreker kom, voor je team, je werk, je afdeling, je bedrijf, universiteit of school voor je zakelijk netwerk, een non-profit stichting of sportclub of bij kinderen op de basis- of middelbare school. Dan kun je mij boeken via Zij Spreekt. Dit is het sprekersbureau voor vrouwelijke deskundigen van Marga van Miltenburg: Zijspreekt.
 
Het is mijn droom om ook andere mensen die in armoede leven te laten zien dat het mogelijk is om financieel onafhankelijk te kunnen worden. Help jij die droom te verwezenlijken voor al die mensen die in armoede leven? 

Hoop snel van je te horen.

Warme groet

Ciao Stella
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp