Nieuwsbrief februari

4251-StellaSwart-LevensFoto

Wat ’n fantastische reacties kreeg ik op mijn nominatie voor de ‘Vrouw in de Media Award’. Het waren er te veel om iedereen persoonlijk te bedanken, maar ik heb ze stuk voor stuk gelezen. De vele reacties en stemmen resulteerden in een derde plaats van Noord-Holland. Bij deze wil ik daarom iedereen bedanken voor hun stem!

Het doel van deze verkiezing is vrouwen aanmoedigen om meer zichtbaar te zijn in de media. En dat werkt! Ook radio- en tv-redacties  willen ze op deze manier aanmoedigen om vrouwen vaker dat podium te bieden. Juist in deze tijd is dat extra belangrijk. Deze derde plek geeft mij extra energie om door te gaan. Energie om te strijden tegen armoede, eenzaamheid en voor iedereen gelijke kansen. 

De aandacht voor armoede en de reacties op de nominatie zijn voor mij een extra reden om dit jaar nog vaker het podium te betreden om te motiveren en inspireren. Niet alleen om mensen die in armoede leven een stip aan de horizon te bieden. Maar juist ook mensen die iets aan armoede kunnen doen te bewegen. Steeds meer bedrijven en organisaties huren mij inmiddels in via ‘Zij Spreekt’. Ook dit jaar staan er interessante bezoeken en adviessessies gepland.

De terechte winnaar van de landelijke Vrouw in de Media Award 2021 is Joyce Sylvester. Zij schreef het boek ‘Bent u de burgemeester?’ Een aanrader! Ook zij maakt zich hard voor gelijke kansen voor iedereen. Het is belangrijk dat armoede en eenzaamheid aandacht blijven krijgen. Dit onderwerp leeft. Ook op tv! Ken je het programma de Kloof van de VPRO? Zelf kijk ik trouw elke week. Hierin vraagt Sander Schimmelpenninck zich af hoe de kloof tussen arm en rijk nog steeds bestaat en zelfs groter wordt? Voor velen een eye-opener. Voor mij is het leven in armoede en in rijkdom bekend terrein. Juist daarom vind ik het interessant om te zien hoe anderen dat zien. 
Sinds januari zit ik ook in het bestuur van de Buurtcamping. Een inspirerende maatschappelijke organisatie die zorgt voor verbinding tussen buurtbewoners. Op de Buurtcamping gaan buurtbewoners op vakantie in hun eigen park. Iedereen is hier welkom uit de buurt. Van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Zo vraag ik niet alleen aandacht voor armoede, maar help ik ook concreet en kunnen wij samen ons netwerk en onze ervaring verbinden. 
Maar er zijn meer plannen om armoede onder de aandacht te brengen. Zodra de plannen definitief zijn laat ik het jullie als eersten weten. Blijf je mij daarom volgen op FBLinkedInTwitter en via deze nieuwsbrief? Zoals je weet werk ik hard om zelf uit de armoede te komen. Je doet mij een groot plezier om een review te plaatsen op mijn website over mijn boek. En wil je mijn nieuwsbrief delen?  Delen is vermenigvuldigen! Alleen samen kunnen wij het verschil maken en armoede onder de aandacht brengen.

Doe jij mee?

Ciao Stella

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp