Nieuwsbrief September

Stella de swart- podcast

Mijn zoon Kick en dochter Pleun kwamen de laatste week van augustus veilig thuis van hun heerlijke vakantie. Zo fijn om weer samen thuis te zijn. Na zo’n heerlijke vakantie hebben zij extra zin in het nieuwe schooljaar en ook ik start fris aan nieuwe projecten. De start na een zomervakantie voelt altijd als een nieuw jaar met nieuwe kansen en ook ik zit vol goede voornemens.
 Vind jij het gek als ik je vertel dat ik in de zomervakantie iedere dag heel vroeg ben opgestaan om in de sportschool te gaan sporten? Zo kon ik mijn accu opladen en voelde ik mij de hele dag energieker! En dat merkte ik niet alleen. Ook de mensen om mij heen viel het op. Oké, misschien denk je nu ‘Jij ‘n sportkaart? In deze tijd van inflatie waardoor alles duurder is geworden. Ik hou mijn hart vast wat betreft de energierekening.’ Voor veel mensen is het een financieel spannende tijd. Ook voor mij. Daarom is juist nu sporten en gezonde voeding belangrijk. Het zijn de bouwstenen voor een gezond bestaan. Het voordeel van onze sportkaart is dat mijn dochter en zoon op dezelfde sportkaart kunnen sporten voor de prijs van € 39,90 per maand. Een win-win situatie.

Wat ik nog meer heb gedaan deze zomerperiode? Ik heb nagedacht hoe ik met mijn onderneming verder kan groeien om uit de BBZ (Bijzondere Bijstand Zelfstandige) te komen. Met behulp van de BBZ kan ik de overstap van de bijstand naar zelfstandig ondernemer maken. Mijn doel is volgend jaar 100% ondernemer te zijn.
De focus wil ik als ondernemer leggen op lezingen in combinatie met inspirerende sessies. Daarnaast wil ik zelf podcasts gaan maken. De afgelopen periode was ik al te horen in een aantal interessante podcasts. Het was super leuk om aan mee te werken, maar nu wil ik ook een eigen serie podcasts gaan maken. Juist nu wil ik een positief geluid laten horen. Wat kan wel tijdens een financiële crises? Het zwaard van Damocles hangt bij veel mensen, gemeenten, Rijksoverheid en bedrijven boven het hoofd. Het kabinet moet daarom dit jaar echt iets extra gaan regelen voor de minima. Hopelijk is ook maatwerk mogelijk voor de middenklasse. Het kabinet belooft een ongekend miljardenpakket om de koopkracht te repareren. Bronnen rond het kabinet melden echter dat die maatregelen pas in 2023 zullen ingaan, terwijl de nood voor gezinnen nu al hoog is. Naar aanleiding van deze plannen van het kabinet was ik begin van deze maand gevraagd voor het radioprogramma Spraakmakers. Hier vroegen de makers mij te reageren op de stelling: Het kabinet moet toch echt dit jaar nog extra steun voor de minima regelen. Wil je het terugluisteren? Dat kan hier

Niemand weet wat dit najaar en deze winter gaat gebeuren. Een ding is zeker: iedereen kan nu wel extra positieve energie gebruiken. Ik heb daarom een interessante en inspirerende inspiratiesessie gemaakt die zeer verbindend werkt. Hierin neem ik je stap voor stap mee in “de inspiratiesessie’. Deze sessie kan in groepsverband gedaan worden tijdens mijn lezingen. Vervolgens kun je de tips zelf in praktijk brengen. Met deze sessies wil ik je een hart onder de riem steken. Zo kun je in een goede flow komen en kom je in verbinding met andere mensen. Op deze manier wil ik mensen motiveren een helpende hand/ kruiwagen te zijn voor een ander, of motiveer ik je juist om hulp te vragen.

Ben je nieuwsgierig geworden hoe de podcast ook voor jou kan werken? Een aantal interessante mensen heeft zich spontaan aangemeld als gast voor mijn podcast! 🙂
De links van de verschillende podcasts waarin ik al te horen ben vind je hieronder. Heel veel luisterplezier! Ik ben benieuwd naar je reactie. Laat mij weten als je ook wilt meedoen aan een podcast of een inspiratiesessie?

En heb je vragen? Mail ze gerust.

Stella de Swart -Armoede krijg je gratis – Wat ouders willen weten
 
https://watouderswillenweten.nl/podcasts/stella-de-swart/
 
Podcast #12 – Armoede krijg je gratis – Stichting Babyspullen
 
https://stichtingbabyspullen.nl/podcast-12-armoede-krijg-je-gratis/
 
Podcast over vooroordelen en stigma’s rondom armoede augustus 2021 – Quiet
 
https://quiet.nl/podcast-over-voordoordelen-en-stigmas-rondom-armoede/
 
#105 – Van rijkdom naar de schuldhulpverlening
 
https://michielvanvugt.buzzsprout.com/167145/7159375

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp